Тарталети с помело

Не подценявайте вкуса и аромата на този цитрус
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
240 г брашно
1 щипка сол
150 г краве масло
1 яйце
60 г захар

за крема:
350 мл мляко
1 ч.л. зелен чай
2 с. л. нишесте
90 г захар
3 яйца
50 г краве масло
1 ванилия
1 помело


Начин на приготвяне:
1
Тарталети с помело
Брашното и солта за тестото се смесват. Добавя се студеното масло и се претрива с ръце. Яйцето се разбива със захарта и се сипват при брашното. Замесва се тесто, което се прибира в хладилник за 30 минути.
2
Тарталети с помело 2
След това се разточва и се реже с ринг. Кръговете се поставят във форми за брюле с хартия за печене.
3
Тарталети с помело 3
Надупчва се с вилица и се прибира във фризера за 20 минути. Поркива се с хартия за печене и се затрупва с морска сол.
4
Тарталети с помело 4
Млякото за крема се кипва със захарта и чая. Дърпа се от котлона и оставя за 20 минути.
5
Тарталети с помело 5
1 цяло яйце и 2 жълтъка се разбиват с нишестето. Налива се и прецеденото мляко. Всичко се сипва в касерола и се слага на огъня. Готви се при постоянно бъркане до сгъстяване. Дърпа се от котлона и се добавят маслото и ванилията. Охлажда се.

6
Тарталети с помело 6
Помелото се обелва и филетира. Тарталетите се пълнят с крема и се поставя отгоре от помелото.
7
Тарталети с помело 7
По желание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
невероятен десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: