Тарт с маскарпоне и лешници

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 23.04.2014
Тарт с маскарпоне и лешници
 
Необходими продукти:
за тестото:
60 г меко масло
50 г пудра захар
1 жълтък
20 гр. финно смлени лешници
20 г фино смлени бадеми
110 г брашно
1 щипка сол

за крема:
300 г сирене „Маскарпоне”
80 г течен мед
200 г сладкарска сметана
50 г лешници
100 г млечен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Маслото и пудрата захар се разбиват до получаването на кремообразна смес. Добавя се жълтъкът и се разбива отново.
2
Брашното, смлените лешници и бадеми и солта се добавят на части към сместа и се разбърква до получаването на меко тесто. Тестото се завива във свежо фолио и се оставя за час в хладилника.
3
Охладеното тесто се разточва върху добре набрашнена повърхност и с него се покрива форма за тарт с размер 22 см. Правят се дупки по повърхността на тестото и се слага в камерата за около 10 минути.
4
Върху тестото се слага хартия за печене и се покрива с бобови зърна. Пече се 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това хартията се маха и се пече още 10 минути. Оставя се да се охлади напълно и след това се вади от формата.
5
Основата се полива с разтопен на водна баня млечен шоколад и се слага за около 10 минути в камерата, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Стана невероятно - нямам думи, едно малко вълшебство :); само да добавя, аз имах форма за тарт с големина 24 см. и не съобразих, бих казала, че ми беше малко тази смес, за друг път ще си знам, а също искам отново да отбележа, че рецептата е недовършена, гледах от други рецепти, за да довърша тази :)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2014
Тази рецепта ми се струва леко недовършена, какво става после с маскарпонето, останалите бадем и меда не става никак ясно...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: