Тарт с кайсии и бадеми

Изкусителен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г краве масло (студено)
100 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 жълтък
1 щипка сол

за плънката:
6 кайсии (дребни)
2 яйца
150 г краве масло (на стайна температура)
150 г пудра захар
150 г филирани бадеми
40 г брашно
10 г бурбонска ванилова захар
30 мл ликьор „Амарето“


Начин на приготвяне:
1
Тарт с кайсии и бадеми
Брашното се разбърква с пудрата захар и солта.
2
Тарт с кайсии и бадеми 2
Добавя се нарязаното на кубчета масло.
3
Тарт с кайсии и бадеми 3
Претрива се с ръце, така че да се получат трохи.
4
Тарт с кайсии и бадеми 4
Прибавят се жълтъкът и малко студена вода (2 с. л.) и се замесва ронливо тесто.
5
Тарт с кайсии и бадеми 5
Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник поне за 30 минути.
6
Тарт с кайсии и бадеми 6
Маслото за плънката се разбива със захарта и ваниловата захар. Добавят се ликьорът, яйцата, брашното и пак се разбива.
7
Тарт с кайсии и бадеми 7
Бадемите се смилат.
8
Тарт с кайсии и бадеми 8
Разбъркват се с крема.
9
Тарт с кайсии и бадеми 9
Кайсиите се разполовяват, костилките се отстраняват.
10
Тарт с кайсии и бадеми 10
Тестото се разточва и се поставя в правоъгълна форма за тарт, така че да покрива и стените. Прибира се в хладилник за 30 минути.
11
Тарт с кайсии и бадеми 11
Върху охладеното тесто се изсипва бадемовият крем.
12
Тарт с кайсии и бадеми 12
Отгоре се подреждат кайсиите и сладкишът се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.



Съвет:
Може да се приготви и в кръгла форма за тарт.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2018
Рецептата не е точна! Плънката за тарта се оказва повече от необходимото и при печенето се разтича. При печене 55 мин. на 180 градуса тарта е недопечен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: