Тарт с гъби и спанак

Симпатична идея, с която може да обогатите менюто по време на пости
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г копринено тофу
400 г бутертесто
300 г печурки
200 г спанак
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с гъби и спанак
Тофуто се пюрира със соевия сос, хранителната мая и сока от лимон.
2
Тарт с гъби и спанак 2
Гъбите се белят, без да се махат пънчетата. Режат се на четири и се запържват в 2 с. л. зехтин.
3
Тарт с гъби и спанак 3
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в останалия зехтин.
4
Тарт с гъби и спанак 4
Прибавя се и накълцаният спанак.
5
Тарт с гъби и спанак 5
Щом спанакът намали обема си, се овкусява със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
6
Тарт с гъби и спанак 6
В купа се разбъркват пюрираното тофу, гъбите и спанакът.

7
Тарт с гъби и спанак 7
Тестото се реже на четири правоъгълника. Всяко парче се слага в голяма форма за брюле, така че да покрива и стените, излишното тесто се изрязва.
8
Тарт с гъби и спанак 8
Сместа с тофу се разпределя във формите.
9
Тарт с гъби и спанак 9
Пече се 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.



Съвет:
Може да изпържите чесъна и спанака в съда от пърженето на гъбите, като добавите още малко мазнина, ако е нужно.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Яна, принципно готовото бутертесто се прави с растителни мазнини – може да се провери от информацията върху опаковката.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Бутертестото постно ли е?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: