Тарт с дюли, мед и ром

...и като се добави сметана и хрупкави бадеми, вече няма как да устоите
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
2 дюли
4 с. л. мед
30 мл тъмен ром
250 мл животинска сметана
5 жълтъка
100 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Тарт с дюли, мед и ром
Тестото се размразява леко и се разточва върху набрашнен плот на тънка кора. Изрязва се кръг с диаметър по-голям от предвидената форма за печене.
2
Тарт с дюли, мед и ром 2
Тестеният кръг се поставя във формата, надупчва се с вилица и отгоре се слага хартия за печене и морска сол, за да не се надигне.
3
Тарт с дюли, мед и ром 3
Пече се на 200 градуса с вентилатор за 20 минути, хартията се маха и се допича още 10 минути.
4
Тарт с дюли, мед и ром 4
Дюлите се обелват и се нарязват на полумесеци.
5
Тарт с дюли, мед и ром 5
Жълтъците се разбиват леко с телена бъркалка. Прибавят се ромът, медът, сметаната и смлените ядки и отново се разбива.
6
Тарт с дюли, мед и ром 6
Дюлите се подреждат върху изпеченото тесто. Отгоре се сипва сместа с жълтъците и десертът се пече на 160 градуса с вентилатор за 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Точно заради такива рецепти обичам вашия сайт! Прекрасно съчетание на бадеми, аромат на ром и дюли. Използвах тесто за тарт с много масло, което чудесно се ронеше и допълваше текстурата на сладкиша.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
доста приятен сладкиш,пробвах го и с банани и се получи също много добре.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
Много приятен десерт особено, ако не сте любители на извънредно сладките десерти. Леката киселивост на дюлите, съчетани с бадемите и рома оформят доминиращите вкусове. Върви много с чаша червено вино.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2013
Невероятно вкусно. В интерес на истината не очаквах този прекрасен резултат. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: