Тарт с червен лук и козе сирене

Изкусително вегетарианско предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
400 г козе сирене
900 г червен лук
50 г краве масло
2 с. л. кафява захар
брашно за поръсване на плота
жълтък за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с червен лук и козе сирене
Лукът се нарязва на полумесеци, посолява се и се запържва в маслото, докато започне да се карамелизира.
2
Тарт с червен лук и козе сирене  2
Прибавя се захарта, оставя се на котлона закратко, доливат се 2–3 с. л. вода и се подправя със сол и черен пипер.
3
Тарт с червен лук и козе сирене  3
Сиренето се реже на парчета с дебелина 1 пръст.
4
Тарт с червен лук и козе сирене  4
Бутертестото се разточва натънко върху набрашнен плот. Изрязват се правоъгълници с размери 10 х 15 см. С остро ножче, по краищата, се изрязва борд – около 1 см. Средата се надупчва с вилица, за да не се надига при печене, а да се надуят само краищата.
5
Тарт с червен лук и козе сирене  5
Поставят се на разстояние един от друг в тава, покрита със силиконов килим.
6
Тарт с червен лук и козе сирене  6
В средата на всеки правогълник се разпределя лукът, отгоре се подреждат парчетата сирене. Краищата се намазват с жълтък, разбит с малко вода.
7
Тарт с червен лук и козе сирене  7
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 15 минути. По желание се сервира с листенца рукола.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: