Тарт с бял шоколад и плодове

Наслада за всички сетива
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г брашно
125 г краве масло (студено)
40 г пудра захар
40 г филирани бадеми
1 бадемова есенция
1 яйце
1 щипка сол

за крема:
250 г бял шоколад
220 г сирене „Маскарпоне“
150 мл животинска сметана
1 ванилия

за гарниране:
300 г плодове микс (кайсии, ягоди, малини, боровинки)
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тарт с бял шоколад и плодове
В блендер се смилат бадемите, брашното, захарта, солта, есенцията и маслото, нарязано на кубчета. Добавя се и яйцето и се забърква тесто, което се прибира в хладилник за 30 минути.
2
Тарт с бял шоколад и плодове 2
След това се разточва върху набрашнен плот, прехвърля се в правоъгълна форма с подвижно дъно, покрива се с пергаментова хартия и се притиска с морска сол.
3
Тарт с бял шоколад и плодове 3
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10–15 минути с хартията и солта, след което те се отстраняват и се допича, докато придобие златист цвят, за 3–4 минути. Изважда се от фурната и се оставя, да се охлади.
4
Тарт с бял шоколад и плодове 4
Белият шоколад се разтопява и с част от него се намазва кората.
5
Тарт с бял шоколад и плодове 5
Маскарпонето се разбива със сметаната и ванилията, добавя се останалият бял шоколад, разбърква се.
6
Тарт с бял шоколад и плодове 6
Кремът се изсипва върху основата и се прибира в хладилник за няколко часа.
7
Тарт с бял шоколад и плодове 7
Тартът се гарнира с плодовете, поръсва се с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: