Таркан кюфте

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Таркан кюфте
 
Необходими продукти:
500-600 г кайма
200 г бекон
3 филии хляб
1 глава лук
1 скилидка чесън
8-10 стръка магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. бахар
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Таркан кюфте
Каймата се омесва с горчицата и предварително смлените лук, чесън и 4-5 стръка магданоз.
2
Таркан кюфте 2
Филиите хляб се смилат в блендер заедно с чубрицата, останалия магданоз, джинджифила, бахара, сол и черен пипер на вкус. Част от сместа се отделя, останалата се прибавя към каймата.
3
Таркан кюфте 3
Оформят се кюфтета и всяко се увива в две ленти бекон, като се оформя кръст.
4
Таркан кюфте 4
Подреждат се в тава, поръсват се с галета и се пекат във фурна на 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: