Таратор с резене и джоджен

Тонизираща студена супа с аромат на джоджен и с лек анасоново-бадемов привкус на резене
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2006
Таратор с резене и джоджен
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 с. л. оцет
6 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
6-7 листа джоджен
3 скилидки чесън
1 краставица
50-80 г резене
80-100 г заквасена сметана
250 мл газирана вода
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Таратор с резене и джоджен
Киселото мляко се разбива със сметаната и в тях постепенно се налива газираната вода.
2
Таратор с резене и джоджен 2
Чесънът, джодженът, магданозът, олиото, оцетът и солта се поставят в пасатор и се пюрират. Получената смес се налива в киселото мляко.
3
Таратор с резене и джоджен 3
Краставицата се обелва, след това се нарязва на много малки кубчета. Резенето също се нарязва на много ситно и заедно с краставицата се добавя към млечната смес. Разбърква се.
4
Таратор с резене и джоджен 4
При сервиране всяка порция таратор се декорира с колелца краставица, листа от резене и джоджен.
5
Таратор с резене и джоджен 5
Любопитно: Резенето е известно в България също с английското си название - фенел, както и с италианското – финокио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: