Таратор с печен чесън и кориандър

По рецепта, вдъхновена от индийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
3 краставици
1 глава чесън
1 връзка кориандър
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион на зърна
чили на люспи без семките
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Таратор с печен чесън и кориандър
Необелената глава чесън се посолява, полива се със зехтина и се увива в алуминиево фолио. Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се оставя да се охлади.
2
Таратор с печен чесън и кориандър 2
Почиства се от люспите.
3
Таратор с печен чесън и кориандър 3
Намачква се.
4
Таратор с печен чесън и кориандър 4
Краставиците се обелват и се нарязват на кубчета, кориандърът се накълцва.
5
Таратор с печен чесън и кориандър 5
Кимионът се запича на сух тиган.
6
Таратор с печен чесън и кориандър 6
Стрива се в хаванче.
7
Таратор с печен чесън и кориандър 7
Киселото мляко се разбива с бъркалка, за да няма бучки. Подправя се с кимиона и сол на вкус. Прибавят се чесънът, сокът от лайм, кориандърът, краставиците и се разбърква.
8
Таратор с печен чесън и кориандър 8
Разрежда се със студена вода до желаната гъстота. Оставя се в хладилник за 1 час.
9
Таратор с печен чесън и кориандър 9
Поднася се с чили на люспи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: