Тарана - чорбичка за душичка

Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2003
Тарана - чорбичка за душичка
 
Необходими продукти:
100 г сирене
100 г краве масло
4–5 филии сух хляб
2 с. л. брашно
2–3 с. л. лимонов сок
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Тарана - чорбичка за душичка
Брашното и лимоновият сок се разтварят с малко вода, докато станат на кашичка. Кипва се около 1 л вода и в нея се слагат черният пипер, дафиновият лист, солта и брашнената каша. Разбърква се и се вари 4–5 минути.
2
Тарана - чорбичка за душичка 2
Начупеният хляб се слага в купички, поръсва се със сиренето, отгоре се разпределя маслото. Залива се с бульона и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: