Талятели с калмари и песто от мечи лук

Листата мечи лук придават на ястието свеж, леко чеснов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг калмари
1 пакет талятеле
2 домата
1 глава лук
1 клонка пресен розмарин
20-30 мл мастика
3-4 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
100 г зехтин
50 г смлени орехови ядки
10-12 г листа мечи лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Талятели с калмари и песто от мечи лук
Калмарите се почистват, като вътрешностите се отстраняват, гръбначната тръбичка се изважда и ципите се махат. Горната част на пипалата под очите се разрязва и "рогчето" се отстранява. Измиват се добре и телата се нарязват на шайби, опашките - на ивици.
2
Талятели с калмари и песто от мечи лук 2
Талятелите се сваряват според инструкциите от производителя, след което се отцеждат от водата.
3
Талятели с калмари и песто от мечи лук 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загретия зехтин. Добавят се калмарите, пържат се на силен огън 3-4 минути и щом пуснат сока си, се налива мастиката. Посолява се и се слага клонката розмарин.
4
Талятели с калмари и песто от мечи лук 4
Калмарите се похлупват и се задушават около 10 минути, след което се подкиселяват с лимонов сок, а клонката розмарин се отстранява. Добавят се талятелите и нарязаните на кубчета домати.
5
Талятели с калмари и песто от мечи лук 5
Листата мечи лук, смлените орехови ядки, зехтинът и солта за пестото се поставят в пасатор и се пюрират.
6
Талятели с калмари и песто от мечи лук 6
Талятелите с калмари се сервират с пестото от мечи лук. По желание порциите се поръсват с наситнен пресен розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: