Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г червено цвекло
1 ч. л. сушен босилек
10 стръка магданоз
6-7 скилидки чесън
150-200 мл зехтин
100 г сурови орехови ядки
200 г обезкостени черни маслини
1 с. л. зехтин
4 яйца
100-150 г козе сирене
250 г пшеничено брашно
250 г фино царевично брашно
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене
Цвеклото се почиства, без да се бели. Поставя се в тава, полива се с олио и се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 2
Изпеченото цвекло се обелва и още топло се пюрира заедно със зехтина.
3
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 3
Щом цвеклото се охлади, се добавят яйцата и леко се разбива. Сипват се двата вида брашно (малко от пшениченото се запазва), омесва се тесто и се оставя да отпочине 30 минути, покрито.
4
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 4
След това тестото се размесва още веднъж върху набрашнен плот и се разточват кори. Корите се нарязват на тънки лентички с помощта на машинка или на ръка (всяка кора се навива на руло и се нарязва напречно на тънки колелца).
5
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 5
Лентичките се завиват като гнезда и до варенето им се съхраняват в поръсена с грис тава. Варят се в тенджера с кипнала подсолена вода, в която е налято малко олио или зехтин, за 2-3 минути.
6
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 6
Скилидките чесън за пестото се изпичат върху сух тиган за около 10 минути. Орехите се смилат със солта.
7
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 7
Обезкостените маслини се слагат в блендер и се пюрират. След това се налива зехтинът и отново се пюрира.
8
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 8
Изпечените скилидки чесън се обелват и се добавят към маслините.
9
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 9
Поръсва се босилекът, добавя се магданозът, сипват се смлените орехови ядки и отново се пюрира.
10
Талятели с червено цвекло и песто от орехи и козе сирене 10
Сварените талятели се отцеждат от водата, поръсват се с настъргано сирене и се сервират с пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: