Талятели с аспержи и прошуто

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2008
Талятели с аспержи и прошуто
 
Необходими продукти:
3-5 бр. аспержи
100 г дребен лук (шалот)
50 г прошуто
1/2 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
пармезан за поръсване
4 яйца
400 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Талятели с аспержи и прошуто
Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтин.
2
Талятели с аспержи и прошуто 2
Пържи се 2-3 минути и се прибавят виното и нарязаното на малки кубчета прошуто.
3
Талятели с аспержи и прошуто 3
Аспержите се бланшират и се нарязват на кубчета, след което се слагат при лука.
4
Талятели с аспержи и прошуто 4
От брашното и яйцата се замесва тесто, което се оставя да почине за 30 минути.
5
Талятели с аспержи и прошуто 5
Втасалото тесто се разточва на тънка кора, от която се оформят талятели.
6
Талятели с аспержи и прошуто 6
Талятелите се варят 2-3 минути в подсолена кипнала вода и се прехвърлят в соса със зеленчуците. Поръсват се с настърган пармезан, за да се уплътни сосът.
7
Талятели с аспержи и прошуто 7
Преди сервиране отново се поръсват с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: