Талятели Фрути ди маре

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
2 с. л. бяло вино
4 с. л. зехтин
5-6 стръка копър
1 стрък праз
200 мл течна сметана
6 бр. рулца от раци
150 г коктейлни скариди
250 г морски деликатеси
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
4 яйца
1 с. л. доматено пюре


Начин на приготвяне:
1
Талятели Фрути ди маре
Брашното и солта се изсипват в кухненски робот и се разбъркват с бъркалката за тесто. Налива се зехтин, разбива се и постепенно, като се бърка, се добавят яйцата.
2
Талятели Фрути ди маре 2
Тестото се меси 30 секунди, след което се покрива и се оставя да отлежи в хладилник около 30 минути.
3
Талятели Фрути ди маре 3
Тестото се поставя в машина за паста в най-отворената част на валяците и се изтънява постепенно до трета степен. Готовият лист се изрязва с приставката за талятели.

4
Талятели Фрути ди маре 4
Талятелите се нареждат върху точилка. Оставят се да престоят така 3 минути, след което се слагат в подсолена кипяща вода. Сваряват се и се отцеждат.
5
Талятели Фрути ди маре 5
Празът се нарязва на ивици и се запържва в предварително загретия зехтин. След 30 секунди се налива бялото вино и се добавят наситнените рулца от раци, скаридите и другите морски деликатеси.
6
Талятели Фрути ди маре 6
Добавя се доматено пюре и се посолява. Разбърква се и се налива 1 черпак гореща вода. Къкри 1-2 минути, наливат се 200 мл течна сметана и щом кипне отново, сосът е готов. Пастата се сервира със соса и се поръсва с наситнен копър.


7
Талятели Фрути ди маре 7
СЪВЕТ: Ако не се използва машина за паста, талятелите се приготвят, като тестото се разделя на две части, върху набрашнен плот се разточват тънки кори и се нарязват на тънки лентички.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Сготвих го с готови телиатели, вкус достоен за ресторант!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: