Талятели

Гост: Диляна Никифорова
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Талятели
 
Необходими продукти:
1 пакет яйчни или спаначени талятеле
250 г пресни печурки
100 г прошуто крудо (пармска шунка)
100 г кашкавал
100 мл готварска сметана
7-8 листа пресен босилек
1 с. л. песто
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Талятели
Гъбите се нарязват на филийки и се слагат в йенска купа заедно с маслото. Похлупват се и се пекат в микровълнова фурна около 10 минути.
2
Талятели 2
Талятелите се слагат в кипнала подсолена вода и се варят около 10 минути. Прошутото се нарязва на тънки лентички. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
3
Талятели 3
Запечените гъби се прехвърлят в нагорещен дълбок тиган, слага се прошутото, след минута се добавят сметаната и пресният босилек. Оставя се на огъня, докато сосът се сгъсти.
4
Талятели 4
Сварените талятели се поръсват с кашкавала, заливат се със соса и се разбъркват. Всяка порция се декорира с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: