Талиатели с пушена сьомга

Рецепта аламинут, която съчетава вкусна паста с пушена сьомга
Източник: Aleksander Jordanov
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.05.2017
Талиатели с пушена сьомга
 
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
50-100 г студено пушена сьомга
2-3 скилидки чесън
2/3 ч. ч. течна готварска сметана
200 г паста (талиатели)
пресен лук
настъргана лимонова кора
сол и смлян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастата се сварява според указанията върху опаковката.
2
Зехтинът се сгорещява в дълбок тиган и към него се добавят накълцаните скилидки чесън.
3
След 2-3 минути се сипва сметаната и се готви още 3-4 минути, до сгъстяване.
4
Добавя се нарязаната на ивици сьомга. Слага се отцедената паста и се разбърква няколко пъти.
5
Разпределя се по равно в 2 чинии. Всяка порция се поръсва с настъргана лимонова кора и нарязан на ситно пресен лук.


Съвет:
Пастата се консумира, докато е топла.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: