Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак

Рецепта на Джейми Оливър
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2011
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак
 
Необходими продукти:
450 г талиатели (с яйца)
300 г пресен спанак
150 г сирене “Маскарпоне”
100 г сирене „Пармезан”
120 мл готварска сметана
80 г сушени домати
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
1/4 настъргано индийско орехче
морска сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак

Пастата се сварява в 4–5 л вряща подсолена вода.


2
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак 2

Когато е готова се отцежда, като част от водата се запазва. Пастата се полива с малко зехтин да не се слепи.


3
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак 3

В уок се сгорящяват маслото и зехтина, чесъна, нарязан на филийки,  индийското орехче и сушените домати, нарязани на ивички.


4
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак 4

Добавя се измития и нарязан наедро спанак и се оставя да се задуши.


5
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак 5

Когато водата се изпари, се слага половинта от пармезана, сметаната, ситенето "Маскарпоне", черен пипер и един черпак от водата, в която е варена пастата. Оставя се да къкри и да се сгъсти.

 

 


6
Талиатели с маскарпоне, пармезан и спанак 6

Пастата се прибавя към горещия сос, поръсва се с останалито сирене "Пекорино" и ако е необходимо се посолява. Разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2020
Бързо, лесно и много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2020
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2013
Единственото, което не стана съвсем беше сгъстяването на соса, но въпреки това беше много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотни стават! Мъжа ми каза, че може да ги яде през ден :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: