Талиатели „Алфредо“ с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2012
Талиатели „Алфредо“ с манатарки
 
Необходими продукти:
300 г прясна паста талиатели
30 г сушени манатарки
200 мл готварска животинска сметана
50 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
1 щипка морска сол за варенето
сол и черен пипер на вкус
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Талиатели „Алфредо“ с манатарки

Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват манатарките, предварително накиснати във вода. Налива се сметаната, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън, за 5 минути.


2
Талиатели „Алфредо“ с манатарки 2

Пастата се сварява във вряща подсолена с морската сол вода, за около 2–3 минути.


3
Талиатели „Алфредо“ с манатарки 3

Към сметановия сос се прибавя настъргания пармезан и се разбърква. Слага се пастата и ако е необходимо се налива малко от водата, в която е варена. Сервира се веднага поръсена с настръган пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2017
Любима рецепта вкъщи!
13.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Моят вариант е с пилешко месо, вместо с гъби. Най-любимата ми паста, заслужава си всяка калория!
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2015
Едно от любимите ми ястия е пастата, затова оценявам високо тази сравнително проста рецепта. Досега не бях готвила вкъщи паста с манатарки и се хареса на всички. Благодаря за рецептата!
11.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2014
Лесно и вкусно :)
10.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2014
Направих ги с макарони и сложих бекон. Стават много вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: