Талиатели "Афредо" със скариди

вкусна италианска класика у дома
Източник: Даниела Русева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.08.2024
Талиатели
Талиатели
 
Необходими продукти:
300 г талиатели
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
200 мл млечна сметана за готвене
400 г скариди
1 тиквичка
40 г пармезан /ситно настърган/
½ връзка магданоз
4 с.л. зехтин
2 с.л. масло
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сварете талиателите в подсолена вода за около 2 - 3 минути. Отцедете ги и сложете 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и отделете една чаша от водата, в която е вряла пастата.
2
В съд с незалепващо покритие загрейте 2 с.л. зехтин и 2 с.л. масло. Добавете нарязаните лук, чесън и магданоз. Разбъркайте до златисто и залейте с виното.
3
Добавете скаридите, подправете със сол и гответе 3 минути, докато променят цвета си.
4
Прибавете млечната сметана, постепенно добавете горещата вода, която сте отделили и половината от пармезана.
Разбъркайте добре.
5
Изсипете пастата и нарязаните на ивици тиквички в тенджерата. Гответе не повече от 3 минути.
6
Накрая поръсете с остатъка от пармезана, овкусете с черен пипер и добавете пресен магданоз.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: