Талаш бюрек

Апетитни банички с вкусна и богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка
800 г бутертесто
1 яйце
2 глави лук
150 г замразен грах
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. риган
50 г краве масло
семена нигела за поръсване
сол и черен пипер на вкус
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Талаш бюрек
Месото се реже на малки кубчета и се запържва в половината от маслото.
2
Талаш бюрек 2
Добавя се наситненият лук и когато и той се запържи, се налива вода, колкото да покрие продуктите. Съдът се похлупва и месото се готви, докато омекне – около 3 часа. Ако има нужда междувременно се налива още вода.
3
Талаш бюрек 3
Накрая телешкото трябва да остане почти на мазнина.
4
Талаш бюрек 4
Прибавят се доматеният концентрат, размразеният на стайна температура грах, риганът, сол, черен пипер на вкус и останалото масло, и се разбъква. Плънката се дърпа от огъня и се оставя да се охлади.
5
Талаш бюрек 5
Двата листа бутертесто се разточват леко върху набрашнен плот и всеки се реже на 12 квадрата.
6
Талаш бюрек 6
В средата на квадратите се слага по малко от плънката.
7
Талаш бюрек 7
Ъглите се събират към центъра, като се прищипват, така че образувалите се пакетчета да се затворят.
8
Талаш бюрек 8
Обръщат се с отвора надолу, подреждат се в тави и се намазват с разбито яйце.
9
Талаш бюрек 9
Поръсват се с нигела и се пекат 8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет:
По желание се сервират с кисело мляко и доматен сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: