TAKO

(Октопод)
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
TAKO
 
Необходими продукти:
400 г малки октоподчета
150 г бейби тиквички
4–5 чери доматчета
4–5 малки бели репички
2 листа маруля*
2 листа от червена салата*
2 с. л. ароматно олио по избор
3 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Изчистеният октопод се сварява и се запържва в ароматното олио. Прибавят се разрязани наполовина тиквички и сварените бели репички.
2

Зеленчуците се изваждат и октоподът се овкусява със соевия сос. Подреждат се бейби тиквичките и върху тях се слагат малките октоподчета. Аранжира се с чери доматите и ряпата и се поръсва с нарязаните на фин жулиен листа маруля и салата.


 


*Листата маруля могат да се заменят с мариновани водорасли.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: