Тафелшпиц

Австрия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг говежди брискет/ гърди/
1 кг
1 праз лук
1 морков
2 стръка селъри
2 дафинови листа
1 ч.л черен пипер на зърна
сол на вкус

за гарнитура от ябълки и хрян:
2 зелени ябълки
1 с.л. хрян от буркан
1 ч.л. захар
1-2 с.л. олио
за приятелите бутилка Coca Cola


Начин на приготвяне:
1
Тафелшпиц
Месото, костите и нарязаните на едро зеленчуци се слагат във вода и се оставят да кипнат.
2
Тафелшпиц 2
Отпенва се, добавят се подправките и месото се вари на слаб огън около 2 часа - докато месото се свари.
3
Тафелшпиц 3
Свареното месо се оставя да се охлади леко в бульона и се нарязва на филии.
4
Тафелшпиц 4
Гарнитурата се приготвя като ябълките се обелват и настъргват. Добавя се хрянът, захар, сол и олио. Разбърква се.
5
Тафелшпиц 5
Месото се сервира с прецеден и овкусен със сол бульон и соса от ябълка и хрян.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: