Табуле

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2010
Табуле
 
Необходими продукти:
1 ч. л. лимонов сок
2–3 домата
3–4 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
8 с. л. зехтин зехтин
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. булгур


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се измива и се залива със студена вода, която трябва да го покрива. Оставя се да набъбне и да омекне за около 40 минути. Отцежда се и се поставя в купа.
2
Доматите се почистват от семето и месестата им част се нарязва на дребни кубчета, които се добавят към останалите продукти
3
Дресингът се приготвя, като магданозът се нарязва наситно и се смесва със счуканата скилидка чесън, зехтина, лимоновия сок и солта. Сместа се разбива с тел и се прибавя към зеленчуците и булгура. Разбърква се добре и се поръсва с нарязания на колелца пресен лук.
4
По желание може да се гарнира с бланширани броколи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: