Сьомгова пъстърва с кускус и киселец

Почитателите на морската храна ще оценят високо това предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2020
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец
 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (900 г)
2 с. л. зехтин
2 щипки суха мащерка
сол и черен пипер на вкус

за кускуса:
240 г кускус без варене
200 мл рибен бульон
1 връзка пресен лук
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 връзка копър
1/2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. заквасена сметана
100 мл рибен бульон
сол на вкус

за гарниране:
1 връзка пресен киселец
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец

Рибата се филетира. От филетата с пинсета се отстраняват костиците. Кожата също се отстранява. Филетата се овкусяват със сол, черен пипер и мащерката.

 


2
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 2

Нарязват се надве, намазват се със зехтина и се пържат в силно сгорещен тиган от двете страни закратко.

 


3
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 3

От костите и главата се прави бульон – слагат се в тенджера, налива се вода и се варят на слаб огън около 15 минути.

 


4
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 4

Кускусът се залива с рибния бульон.(Останалият бульон се замразява, като се отделя малко и за соса.) Наливат се и 2 с. л. от зехтина, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне – за около 10 минути.
 

5
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 5

Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер, прибавя се останалият зехтин и нарязаният наситно пресен лук.

 


6
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 6

Киселецът се почиства, листенцата се измиват и се подсушават. После се накъсват в купа и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтина.
 

7
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 7

В купа се смесват горчицата, заквасената сметана, налива се горещият бульон и се прибавя наситненият копър. Посолява се.

 


8
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 8

В чинии се оформя канапе от кускуса, слагат се две парчета риба, върху нея киселец и отстрани от соса.


 




Съвет: След като направите бульона, не изхвърляйте костите, може да отделите месото и да се направи пастет или супа.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Стана супер, само не сложих киселец.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: