Сьомга във филе от пушена сьомга

Гост: Явор Захариев, заместник-председател на Асоциацията на българските готвачи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2009
Сьомга във филе от пушена сьомга
 
Необходими продукти:
черен пипер и сол на вкус
розов пипер за поръсване
зехтин за запържване
1 стрък мащерка за украса
2 жълтъка
80 мл бяло вино
2 ч. л. захар
лимонов сок на вкус
200 г филе от сурова сьомга
50 г филе от пушена сьомга
1 шепа оризово фиде


Начин на приготвяне:
1
Сьомга във филе от пушена сьомга
Филето от сурова сьомга се завива във филето от пушена сьомга и полученото руло се поръсва със сол и черен пипер.
2
Сьомга във филе от пушена сьомга 2
Овкусеното филе се запържва в зехтин.
3
Сьомга във филе от пушена сьомга 3
Жълтъците за десертния сос "Сабайон" се разбиват със захар и бяло вино.
4
Сьомга във филе от пушена сьомга 4
Сипва се сокът от 1/2 лимон и сосът се сгъстява на водна баня около 5 минути.
5
Сьомга във филе от пушена сьомга 5
Полученият сос се разлива в голяма чиния и се запалва с помощта на горелка, за да се отделят аромати.
6
Сьомга във филе от пушена сьомга 6
Оризовото фиде се запържва в зехтин, след което се отцежда върху хартия.
7
Сьомга във филе от пушена сьомга 7
Готовата сьомга се поставя върху соса и се поръсва с отцедено оризово фиде.
8
Сьомга във филе от пушена сьомга 8
Украсява се с розов пипер и стрък мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: