Сьомга със сос от каперси и праз

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2010
Сьомга със сос от каперси и праз
 
Необходими продукти:
2 котлета от сьомга (400 г)
1 стрък праз
1 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. течна сметана
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио
2 с. л. зехтин
20 г краве масло
1 с. л. каперси
2 стръка копър
1 кубче пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлетите се осоляват, намазват се с олиото и лимоновия сок и се пекат на грил тиган или скара 6–8 минути от всяка страна.
2
Бялата част на праза се нарязва на много ситно и се запържва в сгорещения зехтин и маслото за около минута и половина. Прибавят се каперсите и след 30 секунди се налива виното. Слага се кубчето бульон и огънят се усилва, за да се изпари виното.
3
Когато сосът е почти готов, се добавя течната сметана и се оставя да кипне. Подправя се с малко черен пипер и ситно нарязания копър. Веднага след като се опече, сьомгата се залива със соса и се поднася.

 

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2017
Много вкусно. Препоръчвам да опитате :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
Смалки разлики в рецептата. :) Много вкусен сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: