Сьомга със соево масло, чесън и зелен боб

Сьомга по японски
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Сьомга със соево масло, чесън и зелен боб
 
Необходими продукти:
4 филета сьомга
няколко зърна бял пипер
250 г масло на стайна температура
2 с.л. Кикоман соев сос
400-500 сезонни зеленчуци като зелен боб или аспержи
4 накълцани скилидки чесън
250 г ориз - сорт по желание
2 с.л. черен или бял сусам
2 см парче джинджифил, нарязано на сламки


Начин на приготвяне:
1
1.В купа смесете Кикоман соевият сос и маслото като ги разбъркате добре. Ще получите количество, по-голямо от нужното ви за рецептата. Останалата част запазете в хладилника за други японски рецепти.
2.Нарежете зеленчуците на еднакви по размер малки парчета.
3. Сварете ориза според упътването на опаковката. Добавете джинджифила и сусама и разбъркайте с вилица. Оставете ориза настрана на топло място.
4. Сотирайте зеления боб в щедро количество от соевото масло.
5. Овкусете сьомгата с пипера и я поставете надолу с кожата върху парче фолио за печене. Върху рибата поставете малко соево масло.Така приготвените филета сьомга запечете на грил за 3-4 минути. Внимателно обърнете филетата с кожата нагоре и запечете отново за 4-5 минути.
6. В голяма чиния изсипете малко зелен боб,отгоре сложете филето сьомга, а до тях – ориза. Стопете допълнително малко парчесоево масло и полейте с него рибата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: