Сьомга на тиган

Вкусна, ароматна и лесна рецепта за приготвяне на сьомга
Източник: Екатерина
ТИТЛА: Готвач
Дата: 14.03.2017
Сьомга на тиган
Сьомга на тиган
 
Необходими продукти:
4 котлета от сьомга
1/2 лимон
1 ч. ч. бяло вино
1 к. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Сьомгата се поръсва с мащерката, сол и черен пипер. Слага се в купа и върху нея се изстисква сокът от лимона. Налива се и виното. Покрива се с капак или с фолио и се оставя да престои в маринатата 30 минути (може и 1 нощ).
2
Тиган с незалепващо покритие се намазва със зехтин и когато се нагорещи, се слагат котлетите (могат да се слагат по 2 бр. едновременно).
3
Щом рибата „хване“ коричка се обръща да се запече и от другата страна.


Съвет:
Може да се сервира със салата по избор. В случая е поднесена с класическа картофена салата от картофи, лук и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2020
Много вкусно, дори със салатка .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: