Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата от печени червени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2010
Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата от печени червени чушки
 
Необходими продукти:
4 филета от сьомга (по 180–200 г всяко)
50 мл олио от гроздово семе
2 с. л. рибен сос (30 мл)
40 г кафява захар
1 с. л. оризов оцет (15 мл)
15 мл доматено пюре
120 г виетнамски или тайландски оризови спагети (широки)
1 1/2 връзка зелен лук
1 глава шалот
120 г тофу
2 скилидки чесън
2 яйца
100 г соеви кълнове
50 г печени фъстъци, счукани
сокът от 1 зелен лимон
50 мл фъстъчено олио
3-4 стръкчета пресен кориандър
1 червена камба
1 зелена камба
1 оранжева камба
20 мл оризов оцет
10 мл сусамово олио
2-3 стръка пресен кориандър
1/4 връзка див лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибеният сос, кафявата захар, оцетът, сокът от зеления лимон и доматеното пюре се смесват и се оставят настрана.
2
В отделен съд се поставят оризовите спагети и се заливат с гореща вода. Оставят се да престоят около 20 минути, докато омекнат, след което се прецеждат.
3
В отделен тиган се сгорещява фъстъченото олио и нарязаното на кубчета тофу се запържва от всички страни, докато се зачерви. Изважда се и се отцежда. Слагат се шалотът и чесънът, нарязани наситно, и зеленият лук, нарязан по диагонал. След около 10 секунди се добавят разбитите яйца. Когато започнат да се стягат, се разбъркват.
4
Добавят се прецедените спагети, кълновете, фъстъците, сосът и тофуто. Готви се, като се разбърква непрекъснато. След около 1–2 минути се прибавя и пресният кориандър.
5
За салатата чушките се препичат, поставят се в купа и се покриват с прозрачно фолио. След 10–15 минути се обелват, почистват от семките и се нарязват на жулен. Овкусяват се с оцета, олиото, кориандъра, лука, нарязан наситно, и сол и пипер на вкус.
6
В отделен тиган (за предпочитане тефлонов) се сгорещява олиото. Рибата се поставя внимателно и се пържи 4 минути от едната страна, след което се обръща и се пържи още 2 минути. Ако тиганът не е достатъчно голям, се изпържва на два пъти. Изважда се и се отцежда от мазнината върху кухненска хартия.
7
В чинията за сервиране се поставят първо оризовите спагети, върху тях рибата и се украсява със салатата от печени чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: