Сьомга на фурна

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 18.12.2014
Сьомга на фурна
 
Необходими продукти:
за маринатата:
50 мл вода
75 мл соев сос
75 мл мед
50 мл зехтин
50 мл сок от мандарина или портокал

за сьомгата:
1 кг филе или котлет от сьомга
2-3 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Измиваме сьомгата, посоляваме я и я слагаме в дълбока купа.
2
Смесваме продуктите за маринатата в отделна купичка. Количеството мед може да е по-малко или повече, в зависимост от това, колко сладка искате да стане рибата.
3
Изсипваме готовата марината в дълбоката купа върху рибата и добавяме чесъна. Разбъркваме и наместваме добре всички парчета риба, така че да са покрити с марината и оставяме да престои в хладилник поне 1 час. Колкото повече престои, толкова по-ароматна ще стане.
4
Пече се, заедно с маринатата, в предварително загрята на 180 градуса фурна. По време на печенето се залива с част от соса за да не изсъхва рибата. Пече се около 40-50 минути, в зависимост от това, колко препечена желаете да стане.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
8.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
6.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Уникален вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: