Сьомга котлет на пара с къри сос и глазирани краставици с фенел

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Сьомга котлет на пара с къри сос и глазирани краставици с фенел
 
Необходими продукти:
4 котлета сьомга
2 краставици
1/2 глава фенел (резене)
2 с. л. захар
3 с. л. бяло вино
30 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус
1/2 глава лук
1 с. л. индийско къри
1 с. л. бяло вино
100–150 мл сметана
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлетите се овкусяват със сол и бял пипер и се поливат с лимоновия сок. Приготвят се на пара за 10–15 минути и се изваждат.
2
Краставиците се разполовяват по дължина, почистват се от семето и се нарязват диагонално на лунички.
3
Фенелът се реже на едър жулиен и заедно с краставиците се сотират в сгорещения зехтин. Глазират се със захарта, овкусяват се със сол и пипер и се гасят с бялото вино.
4
Лукът за соса се наситнява, задушава се и се добавят кърито, бялото вино и сметаната. Сосът се оставя леко да се редуцира и се поднася в сосиера към готовото ястие.
5
Всичко се декорира в чиния и се поднася заедно със соса. По желание сьомгата може да се сервира и върху канапе от оризови спагети или друг вид паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: