Свинско в тесто

Чудесна празнична рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 броя свинско бонфиле (общо около 1,2 кг)
500 г едри печурки
200 г прошуто
4 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 жълтък за намазване

за тестото:
250 г брашно
100 г свинска мас
2 жълтъка
50 мл студена вода
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско в тесто
Брашното за тестото се слага в купа, към него се добавят солта, свинската мас, водата и жълтъците и се замесва меко тесто. Покрива се с пластик и се оставя в хладилник за 15 минути.
2
Свинско в тесто 2
Месото се обезципява. Тънките краища се изрязват, четирите филета трябва да са с еднаква дължина.
3
Свинско в тесто 3
Гъбите се обелват и шапките им се нарязват на четири, а пънчетата на две. Запържват се в зехтина без да се посоляват.
4
Свинско в тесто 4
Половината прошуто се подрежда върху пластик, върху него се слагат две филета, предварително подправени със сол и черен пипер и намазани с по 2 с. л. от горчицата. Увиват се. Така се приготвят и останалите две филета свинско.
5
Свинско в тесто 5
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Краищата се изрязват и се отделят, за да се използват за украса, а тестото се оформя на правоъгълник.
6
Свинско в тесто 6
Върху него се слага парче месо, отгоре гъби и накрая – другото месо.
7
Свинско в тесто 7
С тестото се покрива месото, така че да му се придаде правилна форма. Страничните краища се изрязват.
8
Свинско в тесто 8
Поставя се в тава за печене с отвора надолу. От заделеното тесто се изрязват дебели 1 пръст дълги лентички.
9
Свинско в тесто 9
Жълтъка за намазване се смесва със малко вода. С него се намазва тестото, отгоре се подреждат лентичките, така че да се получи решетка. Те също се мажат с жълтък.
10
Свинско в тесто 10
Пече се в предварително сгорещена фурна на 190 градуса с вентилатор за около 50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Страхотна рецепта! Много е вкусно! Може би следващият път ще сложа само две парчета месо а не четири, защото ми стана много голямо и не може да се реже добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
малко промених-вместо от 4 филета,направих с 2,Направих им джоб в който сложих сушено домати и гъбите,Стана фантастично.Но след няколко месеца,когато очаквам внуче,ще го приготвя по оригиналната рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Пробвах рецептата, нямах горчица и използвах майонеза. Стана невероятно вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Става много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: