Свинско в хляб по тоскански

Елементарна техника, перфектен вкус.
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 багети
2 бр. свинско бонфиле (около 1 кг)
2 скилидки чесън
2 стръка салвия
1 стрък розмарин
1/2 връзка магданоз
160 г пушен кашкавал
8 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Свинско в хляб по тоскански
Месото се обезципява, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва от всички страни в загрети 3 с. л. от зехтина.
2
Свинско в хляб по тоскански 2
Чесънът се счуква с малко сол в хаванче, докато стане на паста. Прибавят се нарязаните салвия, розмарин и магданоз, сол и черен пипер, както и останалата част от зехтина. Счуква се.
3
Свинско в хляб по тоскански 3
Багетите се разрязват надве през средата по дължина, след това сърцевината се издълбава леко, за да може свинското бонфиле да влезе в образувалата се дупка.
4
Свинско в хляб по тоскански 4
Половинките хляб се мажат със зелената смес от вътрешната страна.
5
Свинско в хляб по тоскански 5
Върху долната част на всяка багета се слага половината от настъргания кашкавал, по едно цяло парче бонфиле, поръсват се с останалия настърган кашкавал, слага се и горната част на хляба и се притиска силно.
6
Свинско в хляб по тоскански 6
Така подготвените багети се увиват в алуминиево фолио. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.
7
Свинско в хляб по тоскански 7
След това фолиото се маха, намазват се със зехтин и се допичат на грил програма, докато хванат златиста коричка – около 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Много вкусни и интересни хлебчета!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: