Свинско в було

Сочно, с подходящи подправки и интересна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
20 мл олио
40 г краве масло
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
50 г захар
100 г сол
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 зърна бахар
свинско було

за гарниране:
300 г моркови
200 г ряпа дайкон
60 мл бял винен оцет
1 1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Свинско в було
Разбъркайте около 2 л студена вода със солта, захарта, стритите зърна бахар и целите зърна черен пипер. Солта и захарта трябва да се разтворят.
2
Свинско в було 2
Почистете свинското контрафиле от ципата и го нарежете на филийки с дебелина 2 см. Пуснете ги в саламурата. Притеснете с чиния, за да не изплуват и ги оставете да престоят около 2 часа.
3
Свинско в було 3
Извадете месото от саламурата. Измийте го и след това го подсушете.
4
Свинско в було 4
Увийте всяко парче в було.
5
Свинско в було 5
Загрейте тиган и налейте олиото. Сложете месото да се пържи. Добавете маслото, смачканата скилидка чесън и мащерката. След 2-3 минути обърнете. Гответе още 1-2 минути, като обливате с маслото. В същата мазнина пригответе и останалото месо.
6
Свинско в було 6
Обелете ряпата и морковите и ги нарежете на жулиен. Поръсете със солта и ги оставете да престоят 30 минути.
7
Свинско в було 7
Разбъркайте захарта с оцета и 100 мл вода, трябва да се разтвори.
8
Свинско в було 8
Изстискайте зеленчуците от отделилата се вода и ги прехвърлете в купа. Залейте с маринатата и ги оставете да престоят поне 1 час.
9
Свинско в було 9
Сервирайте месото със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: