Свинско шиш кебап със сос от зелени домати

Латиноамериканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо
50 мл бяло вино
10-12 зърна черен пипер
2 дафинови листа
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
4 зелени домата
2-3 люти чушки
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
4-5 стръка магданоз
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати
Свинското месо се нарязва на едри парчета.
2
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 2
Съставките за маринатата се смесват, месото се овалва добре и се оставя да престои около 30 минути.
3
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 3
Зелените домати и лютите чушки се изпичат от всички страни на скара или грил тиган. Слагат се в затворен съд, за да се задушат, след което се обелват.
4
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 4
Изпечените и обелени домати се нарязват на малки парчета. Чушките се почистват от семето и се наситняват.
5
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 5
Чесънът и лукът се почистват, нарязват се и се стриват в хаванче.
6
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 6
Заедно с тях на части се стриват нарязаните домати и чушки. Трябва да се получи пюре.
7
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 7
Подправя се с кимион, кориандър и наситнен магданоз, посолява се, полива се с лимонов сок на вкус, разбърква се добре и се оставя да се охлади.
8
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 8
Месото се нанизва на шишове, при което може да се редува с различни зеленчуци (чушки, домати, лук или др.).
9
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 9
Шишчетата се подреждат в тава върху решетка.
10
Свинско шиш кебап със сос от зелени домати 10
Поставят се в силно загрята фурна на най-горното ниво и се пекат до готовност. При сервиране се гарнират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: