Свинско със зеленчуци

Крехко бонфиле с много зеленчуци и аромат на джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле (2 бр.)
3 жълти чушки
150 г замразен грах
1 тиквичка
2 скилидки чесън
1 глава шалот
4 люти зелени чушки
20 г пресен джинджифил
50 мл бренди
3 с. л. олио
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин“ за поливане


Начин на приготвяне:
1
Свинско със зеленчуци

Месото се обезципява и всяко парче се разрязва надве по широчина. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


2
Свинско със зеленчуци 2

После се запържва от двете страни в 1 с. л. олио. След това се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути.

 

 


3
Свинско със зеленчуци 3

Джинджифилът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Двете жълти чушки и тиквичката (без сърцевината) се почистват и се нарязват на жулиен. Третата жълта чушка и лютите чушлета се изпичат, след това се обелват и се нарязват наситно.

 


4
Свинско със зеленчуци 4

В тиган се сгорещява останалото олио и в него се запържват джинджифилът, чесънът и нарязания наситно шалот. Прибавят се жълтите чушки и те се запържват. Овкусява се с кимион, сол и черен пипер. Прибавя се и тиквичката, оставя се да се позапържи.

 


5
Свинско със зеленчуци 5

Накрая се слагат печените чушки (жълтата и лютите) и грахът. Налива се брендито, разбърква се и се дърпа от огъня.

 


6
Свинско със зеленчуци 6

Месото се изважда, оставя се да почине под алуминиево фолио за 5–6 минути и се сервира със зеленчуците. Всяка порция се полива с малко зехтин „Екстра върджин“.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2018
Замених граха със зелен фасул и стана много добре.
2.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
много много вкусно. само дето аз пропуснах кимиона, защото не ми допада като подправка.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2014
Много лесно за готвене ястие. Много вкусно и леко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: