Свинско със зеленчуци

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Свинско със зеленчуци
Свинско със зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г свинско месо
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 тиквичка
2 домата
3-4 картофа
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
магданоз
джоджен
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
олио
1 ч. ч. червено вино
1 ч. л. доматено пюре


Начин на приготвяне:
1
Нарежете месото на хапки, запържете го в горещо олио, до зачервяване и го извадете от съда.
2
Нарежете лука наедро и го запържете в същата мазнина с 1 ч. л. червен пипер.
3
Нарежете останалите зеленчуци наедро и ги прибавете към лука. Върнете месото и подправките и разбъркайте добре.
4
Когато продуктите се позапържат, добавете виното и доматеното пюре размито в 1/2 ч. ч. вода.
5
Щом ястието заври, дръпнете го от огъня, прехвърлете го в глинен гювеч и го сложете в студена фурна. Печете 2 часа на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2015
Много вкусно,идеална рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: