Свинско със зелен фасул

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г обезкостен свински бут
450 г зелен фасул
3 домата
2 моркова
1 глава лук
6 с. л. олио
2 с. л. нарязан магданоз
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. брашно
3 щипки копърово семе


Начин на приготвяне:
1
Свинско със зелен фасул
Морковите и лукът се нарязват на кубчета и се запържват за 1 минута в сгорещеното олио.
2
Свинско със зелен фасул 2
Месото се нарязва на порционни парчета, добавя се при зеленчуците и се запържва на силен огън, докато се зачерви леко от всички страни.
3
Свинско със зелен фасул 3
Съдът се отдръпва от котлона, месото се поръсва с червен пипер и сол и се разбърква добре.
4
Свинско със зелен фасул 4
Налива се един пръст вода, ястието се връща на котлона и се задушава под капак, докато течността се изпари.
5
Свинско със зелен фасул 5
Останалото на мазнина месо се поръсва с брашното и се разбърква.
6
Свинско със зелен фасул 6
Добавят се обелените и нарязани на дребни парчета домати, сипва се зеленият фасул и се налива вода, колкото да покрие продуктите.
7
Свинско със зелен фасул 7
Подправя се с копърово семе, разбърква се отново и се оставя да къкри под капак около 20 минути.
8
Свинско със зелен фасул 8
При сервиране ястието се поръсва с наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2019
Току що я сготвих.Само направих малки промени сложих повече брашно и чесън.Стана вкусотия.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2018
с удоволствие ще изпробвам рецептата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: