Свинско със сушени сливи

Лесно и бързо за приготвяне ястие с месо, и с изискан вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2023
Свинско със сушени сливи
 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (800 г общо)
2 скилидки чесън
50 г сочни сушени сливи
100 мл бяло вино
100 г заквасена сметана
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско със сушени сливи

Бонфилетата се почистват от излишната мазнина и жилите, и се нарязват на медальони. Чесънът се нарязва наситно.

 


2
Свинско със сушени сливи 2

В тиган се загрява половината зехтин и в него се слага половината месо (прави се на два пъти, защото ако се изсипе цялото наведнъж няма да се запържи хубаво, а ще пусне вода и ще се задуши). След като се запържи от едната страна се обръща и се добавят половината от чесъна и мащерка.

 


3
Свинско със сушени сливи 3

Когато е готово и от другата страна, се деглазира с половината вино и се фламбира.

 


4
Свинско със сушени сливи 4

Прибавят се половината от заквасената сметана и сливите. Овкусява се със сол и черен пипер. Така се приготвя и втората доза продукти.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: