Свинско със сос от праз

Ароматно и много апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
300 г праз
50 г синьо сирене
500 мл прясно мляко
1 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 с. л. олио
1 щипка естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско със сос от праз
Месото се почиствата от ципите, нарязва се и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в олиото от двете страни, до златисто и се прехвърля в керамична тава.
2
Свинско със сос от праз 2
В съда от пърженето се слага наситненият праз и се задушава на умерен огън с маслото и малко вода.
3
Свинско със сос от праз 3
Прибавят се млякото и натрошеното сирене.
4
Свинско със сос от праз 4
Когато сиренето се разтопи, се налива размитото във вода брашно.
5
Свинско със сос от праз 5
Готви се 3–4 минути. Подправя се с естрагон.
6
Свинско със сос от праз 6
Месото се залива със соса и се запича за 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2024
Много вкусно, но и аз бих сложила повече синьо сирене.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Лесно и вкусно! Следващ път бих сложил повече синьо сирене.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2016
Мисля,че се получи страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Страхотно,лесно и много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: