Свинско със сайдер

Ароматно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
200 г сурово-пушен бекон (на ленти)
300 г дребен лук (балучка)
500 мл сайдер
150 мл животинска сметана
4 стръка стеблена целина
1 стрък салвия
2 с. л. ретро горчица
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско със сайдер
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера, до златисто.
2
Свинско със сайдер 2
Изважда се и в същия съд се запържва нарязаното на кубчета месо. Ако има нужда, се налива малко олио.
3
Свинско със сайдер 3
Готви се, докато месото стане златисто. Връща се беконът, сипва се брашното, добавя се накълцаната салвия.
4
Свинско със сайдер 4
Наливат се сайдърът и 400 мл топла вода, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се под капак на слаб огън, докато месото омекне – около 1–1,5 часа.
5
Свинско със сайдер 5
Прибавят се нарязаната на едро целина и лукът, и се готви 30 минути.
6
Свинско със сайдер 6
Накрая се налива сметаната и се сипва горчицата.
7
Свинско със сайдер 7
Ястието се оставя на котлона 5 минути и е готово.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2024
Отлична рецепта, крехко месо с изключително вкусен сос, препоръчвам я.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: