Свинско с прясно зеле

Залято с фин млечен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета (дебели)
1 средно голяма глава бяло зеле
4 с. л. олио
100 г бекон
1 глава лук
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с прясно зеле
Зелето се почиства от кочана и се реже на 8 лодки.
2
Свинско с прясно зеле 2
Беконът се нарязва на кубчета, а лукът на полумесеци.
3
Свинско с прясно зеле 3
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
4
Свинско с прясно зеле 4
Запържва се до златисто от двете страни в 2 с. л. олио и се изважда.
5
Свинско с прясно зеле 5
В същия съд се запържва беконът.
6
Свинско с прясно зеле 6
Прибавя се и лукът, и когато и той се позапържи, на два пъти се добавя зелето.
7
Свинско с прясно зеле 7
Готви се 6 минути от едната страна, докато стане златисто. След това се обръща от другата и се готви още 5–6 минути.
8
Свинско с прясно зеле 8
Зелето с лука и бекона се прехвърлят в тава. Отгоре се подреждат котлетите и се посолява.
9
Свинско с прясно зеле 9
В съда за пържене се налива останалото олио и се сипва брашното. След като стане златисто, се налива топлото мляко, като се бърка непрекъснато, за да няма бучки, и се оставя леко да се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Свинско с прясно зеле 10
Ястието се залива със соса и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2019
Интересно, но предпочитаме класическия вариант.
8.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2017
Месото ми се получи сухо, но иначе стана вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
Една от любимите ми рецепти. Лесно и доста приятно за готвене. Ястието се съчетава много добре с вино и добра компания ;)
6.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Мн.вкусно стана.Аз дори добавих и 50г. мартини и всички си облизаха пръстите.
5.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
Нова идеяидея :) Страхотно е !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: