Свинско с прошуто и билки

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2009
Свинско с прошуто и билки
 
Необходими продукти:
1 бр. свинско бонфиле
100 мл печен сос “Демиглас”
50 г масло
6 ивици прошуто
2-3 стръка мащерка
2-3 стръка магданоз
1 стрък розмарин
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
картофено пюре за гарнитура


Начин на приготвяне:
1
Свинско с прошуто и билки
От свинското бонфиле се отрязват три стека и се притискат леко с ръка, за да се оформят.
2
Свинско с прошуто и билки 2
Запържват се в тиган със сгорещено олио, докато се „запечатат“ от всички страни. Слагат се в тавичка и се пекат 10-12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
3
Свинско с прошуто и билки 3
Във всяка ивица прошуто се завиват малко мащерка, магданоз и розмарин.
4
Свинско с прошуто и билки 4
Рулцата се запичат от всички страни в тиган с малко олио.
5
Свинско с прошуто и билки 5
Сосът „Демиглас“ се загрява в касерола, докато се редуцира. Прибавя се кравето масло и се разтопява, като се бърка.
6
Свинско с прошуто и билки 6
В подходяща чиния се поставят 3 кнедли от картофено пюре, добавят се стековете свинско, върху тях се слагат рулцата прошуто и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: