Свинско с ориз и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г свинска плешка
200 г ориз
2 тиквички
2 домата
1 глава лук
10 стръка магданоз
4-5 с. л. олио
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с ориз и тиквички
Месото се нарязва на тънки ивици. Олиото се загрява в тенджера и ивиците месо се запържват до зачервяване. След това се изваждат в чиния.
2
Свинско с ориз и тиквички 2
Доматите се пюрират. Лукът се нарязва наситно и се запържва в мазнината, в която е пържено месото. След 1 минута се изсипва оризът.
3
Свинско с ориз и тиквички 3
Щом оризът стане стъклен, се добавят пюрираните домати. Разбърква се и се наливат 600 мл вряла вода.
4
Свинско с ориз и тиквички 4
След това месото се връща в тенджерата, посолява се и се добавят нарязаните на кубчета тиквички. Ястието се оставя да къкри под капак, докато оризът поеме водата (около 15 минути).
5
Свинско с ориз и тиквички 5
Накрая се поръсва с босилек, разбърква се и след още 1 минута се подправя с черен пипер. При сервиране всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: