Свинско с наденички и кисело зеле

Апетитно домашно ястие, подходящо за зимните празници
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
400 г пушена наденица
300 мл зелев сок
200 мл бяло вино
1 кисела зелка (2 кг)
3 глави лук
2 дафинови листа
1 с. л. ким
черен пипер на вкус
олио

за поднасяне:
10 люти чушки от буркан
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 ч. л. черен пипер на зърна


Начин на приготвяне:
1
Свинско с наденички и кисело зеле
Зелето се нарязва наедро. Лукът се обелва и всяка глава се реже на 4 полумесеца. Слагат се в намазан с олио гювеч.
2
Свинско с наденички и кисело зеле 2
Добавят се дафиновите листа, кимът и нарязаните на едри парчета плешка и наденица. Наливат се зелевият сок и виното, и се овкусява с черен пипер.
3
Свинско с наденички и кисело зеле 3
Покрива се с лист пергаментова хартия, а след това с алуминиево фолио и се похлупва. Ястието се пече 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
4
Свинско с наденички и кисело зеле 4
Чушките се почистват от семките и се накълцват. Чесънът се стрива на паста. Магданозът се наситнява, а пиперът се счуква в хаванче. Чушките се смесват с чесъна, пипера и магданоза.
5
Свинско с наденички и кисело зеле 5
Ястието се поднася с лютата добавка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Почти навсякъде има варено-пушена наденица на много марки.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
На няколко места търсих пушена наденица, но не успях да откия. Къде може да се намери (марка?) или с какво да се замести?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: