Свинско с китайско зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700-800 г китайско зеле
300 г свинско месо от бут
2 скилидки чесън
1-2 резена джинджифил
1 кубче пилешки бульон
3-4 с. л. олио
2 с. л. натурално нишесте
2 с. л. винен оцет
1 с. л. захар
2 с. л. соев сос
1-2 с. л. олио
1 с. л. натурално нишесте
1 щипка черен пипер
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Свинско с китайско зеле
Месото се нарязва на ивици и се слага в купа. Поръсва се с нишесте, подправя се със соев сос, сол и черен пипер и се размесва. След това се налива олиото, меси се отново и се оставя да престои поне 15 минути.
2
Свинско с китайско зеле 2
Пилешкият бульон се стрива, залива се с 200 мл гореща вода, добавят се оцетът и захарта. Разбърква се и щом поизстине леко, се налива разтвореното в малко вода нишесте.
3
Свинско с китайско зеле 3
Месото се пържи в уок със силно сгорещено олио (2-3 с. л.), като се разбърква. След това се изважда.
4
Свинско с китайско зеле 4
В уока се налива останалото олио (1 с. л.) и в него за 1 минута се запържва наситненият джинджифил. След това се добавя нарязаното наедро зеле и се пържи кратко, като се разбърква.
5
Свинско с китайско зеле 5
Налива се бульонът и когато кипне, уокът се оттегля от котлона. Месото се сервира гарнирано със зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: