Свинско с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2004
Свинско с кисело зеле
 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди
1 кисела зелка (800–1000 г)
1 голяма глава лук
4–5 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. зелев сок


Начин на приготвяне:
1
Свинско с кисело зеле
Лукът се реже наситно, запържва се в сгорещеното олио около 1 минута и се оттегля от котлона. Поръсва се с червен пипер и се разбърква. Прибавя се нарязаното на тънки ивички зеле (ако зелето е твърде солено, първо се измива), залива се със зелевия сок. Тенджерата се връща на котлона и се задушава 2–3 минути.
2
Свинско с кисело зеле 2
В голям глинен съд се подрежда нарязаното на порции месо със сланината към дъното. Покрива се със задушеното зеле, похлупва се или се покрива с домакинско фолио.
3
Свинско с кисело зеле 3
Пече се при температура 180 градуса около час. След това температурата се намалява на 160 градуса и се пече още 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Добавих подправки - бахар, даф лист, зърна черен пипер. Вместо гърди - вратни пържолки с кост... Даже няколко сушени сини сливи хвърлих в гърнето. Традиционно и вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Истинска класика за зимния сезон е тази рецепта. Като запържих лука, добавих още домати от консерва, чесън и дафинов лист. Винаги се получава вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2014
Понякога заменям кромида с праз. А също така слагам някоя и друга подправка - бахар на зърна, дафинов лист, и повечко червен пипер.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
чудно
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2014
Истинска класика!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: