Свинско с кисели краставички

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2005
Свинско с кисели краставички
 
Необходими продукти:
500 г обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г глава целина
2 моркова
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен магданоз (4-5 клонки пресен)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинско с кисели краставички
Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина, като първите 2-3 минути се пържи под капак, без да се разбърква. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
2
Свинско с кисели краставички 2
Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета. Запържват се за 1 минута в мазнината на месото, след което отново се поставя месото. Поръсва се с брашно и червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците. Посолява се, къкри 30-40 минути под капак.
3
Свинско с кисели краставички 3
15 минути след като месото е започнало да се задушава, се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на ивички краставички. Ароматизира се с чубрицата и магданоза, долива се малко гореща вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: