Свинско с картофен дукес и сладолед от сушени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Свинско с картофен дукес и сладолед от сушени домати
 
Необходими продукти:
800 г свински шол
олио за пържене и намазване
розмарин за украса за украса
30 мл червено вино
1 с. л. мед
1 с. л. горчица
50 мл соев сос
600 г картофи
2 яйца
3 с. л. настъргано сирене „Пармезан”
2 стръка магданоз
1/2 ч. л. индийско орехче
200 г сушени домати
50 мл сметана
2 белтъка
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се оформя като шницели. Виното, медът, горчицата и соевият сос се смесват и месото се овкусява в маринатата за 7–8 минути. Навива се на рулца, които се запържват в олио от всички страни по 2 минути. Рулцата се подреждат в намазнена тава и се пекат 15 минути на 180 градуса.
2
Картофите за дукесите се сваряват цели, обелват се и се намачкват в купа. Добавят се разбитите яйца, сиренето и се овкусява с накълцания магданоз и индийското орехче. Размесва се добре като тесто. С помощта на пош се оформят високи розички, подреждат се в намазнена тава и се запичат за 2–3 минути в предварително загрята фурна (на горно печене).
3
Доматите за сладоледа се накисват в 150 мл вряла вода за 2 часа. Прецеждат се (водата се запазва) и се накълцват. Водата се смесва със сметаната и нарязаните домати, налива се в подходящ съд и се оставя във фризер за около 3 часа.
4
При сервирането рулцето се разрязва на две, аранжира се в чиния заедно с дукеса и сладоледа и се украсява с розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: